Nederland sikker kvartfinaleplass med 3-0 seier over Romania

I en rungende EM 2024-delsfinale-seier, sikret Nederland en 3-0-seier over Romania, med Cody Gakpo og Donyell Malen i spissen. Gakpo åpnet scoringen midtveis i første omgang med et kraftig slag, og markerte hans tredje mål i turneringen. Liverpool-spissens jevne prestasjon har vært et høydepunkt for det nederlandske laget. Fans i oransje billige fotballdrakter fylte tribunen og skapte et levende hav av støtte da Nederland tok over Romania i 16-delsfinalen.

Til tross for at de gikk glipp av flere sjanser til å utvide ledelsen, inkludert en nærkamp der kaptein Virgil van Dijk traff treverket, viste nederlenderne en markant forbedring fra gruppespillet, som inkluderte et skuffende 3-2-tap for Østerrike. Nederland dominerte kampen, og registrerte 22 skudd med seks på mål, mens Romania klarte bare fem skudd, hvorav ett var på mål. Nederlenderne utmerket seg også i ballbesittelse og pasninger, passerte Romania 430-184 og kontrollerte spillet mesteparten av varigheten.

Til å begynne med hadde Romania overtaket, og kontrollerte ballen de første 15 minuttene. Nederland tok imidlertid gradvis kontroll over kampen. Til tross for flere muligheter til å doble ledelsen, var nederlenderne ineffektive foran mål inntil Gakpo gjorde et strålende løp for å sette opp Donyell Malen for det andre målet. Atmosfæren på stadion var elektrisk, med fansen som stolt viste frem EM 2024 Nederland drakter og heiet laget til seier. Gakpos prestasjoner knyttet ham til turneringens toppscorer sammen med Tysklands Jamal Musiala, Georges Mikautadze fra Georgia og Ivan Schranz fra Slovakia.

Gakpo uttrykte sin tilfredshet med lagets prestasjoner, og understreket at det var en sterk respons på deres forrige skuffende utflukt. "Dette var svaret vi hadde på vår siste prestasjon - god kamp, ​​gode mål, vi spilte god fotball," sa Gakpo.

Nederland møter Tyrkia i kvartfinalen, etter Tyrkias 2-1-seier over Østerrike. Malen la til sitt andre mål på pause, mottok ballen på midtbanen, driblet seg inn i 16-meteren, og scoret trygt forbi den rumenske keeperen Nita. Denne omfattende seieren signaliserte at det nederlandske laget får fart på et avgjørende punkt i turneringen.