Uruguayanske stjerner Núñez-hit med internasjonale forbud av CONMEBOL

    Liverpool-spissen Darwin Núñez har blitt idømt en fem-kamps internasjonal suspensjon av CONMEBOL, Sør-Amerikas styringsorgan for fotball, etter hendelser under Uruguays Copa América-semifinale mot Colombia forrige måned. Ved siden av suspensjonen ble Núñez bøtelagt 20.000 dollar. Lagkameraten hans Rodrigo Bentancur står også overfor en utestengelse på fire kamper og en bot på 16 000 dollar. I mellomtiden fikk Ronald Araujo, Jose Maria Gimenez og Mathias Olivera hver tre kampers suspensjon og bøter på $12.000.

    Sanksjonene stammer fra en hendelse som skjedde etter Uruguays 1-0-tap mot Colombia i semifinalen. Núñez var involvert i en konfrontasjon med tilskuere som hadde nærmet seg delen av stadion der de uruguayanske spillernes familier satt. Spenningen eskalerte da spillerne kolliderte med colombianske fans, noe som førte til disiplinære handlinger fra CONMEBOL. Etter hendelsen under Uruguays Copa América-semifinale, hadde fansen på seg Uruguay drakter i solidaritet med laget sitt, og viste støtte til Darwin Núñez og lagkameratene hans.

    I tillegg til disse straffene, mottok seks andre spillere - Matías Viña, Sebastián Cáceres, Brian Rodríguez, Emiliano Martínez, Santiago Mele og Facundo Pellistri - 5000 dollar i bøter for sine mindre roller i hendelsen. Alle suspensjoner er begrenset til internasjonale kamper, noe som betyr at de berørte spillerne vil gå glipp av kommende kamper, inkludert en vennskapskamp mot Guatemala og VM-kvalifiseringskampene mot Paraguay og Venezuela i september. Núñez og Bentancur vil også være utilgjengelige for kvalifiseringen mot Peru i oktober, og Núñez går glipp av en ekstra kamp mot Ecuador den måneden for å fullføre suspensjonen.

    For Liverpool kan suspensjonen til Núñez bli sett på som en sølvlinje, ettersom spissen vil forbli tilgjengelig for klubboppgaver mens han soner sin internasjonale utestengelse. Uruguay, som for øyeblikket er nummer to i Sør-Amerikas VM-kvalifisering med fire seire, kan føle virkningen av disse suspensjonene ettersom de har som mål å opprettholde sin sterke posisjon bak lederne i Argentina.

    I tillegg ble det uruguayanske fotballforbundet bøtelagt €20 000, og en funksjonær, Marcelo García, ble utestengt fra alle CONMEBOL-arrangementer i seks måneder etter at han ble tatt for å kaste en vannflaske under krangelen. Uruguays hovedtrener, Marcelo Bielsa, forsvarte spillerne sine, og uttalte at de handlet i selvforsvar mens de prøvde å beskytte familiene sine. Han bemerket: "Spillerne reagerte som alle andre mennesker ville gjort." Mens kontroversen utfolder seg, venter både Uruguay- og Liverpool-fans i sine respektive billige fotballdrakter ivrig på at stjernespissen skal komme tilbake, i håp om at klubbens prestasjoner forblir upåvirket.

    Suspensjonene kan hindre Uruguays innsats i deres VM-kvalifiseringskampanje, som begynte sterkt i fjor. Men Liverpool må nå fokusere på å håndtere Núñez sine følelser og sikre at denne internasjonale hendelsen ikke påvirker klubbens prestasjoner.

    Verwante Tags

    billige fotballdrakter Uruguay drakter

    Reacties

    Note: HTML is not translated!