Manuel Neuers internasjonale karriere avsluttes etter EM 2024-kvartfinaleutgangen

    Manuel Neuer har kunngjort at han trekker seg fra internasjonal fotball med Tyskland etter at de sluttet i kvartfinalen i EM i 2024. Den 38 år gamle målvakten, som var sentral i Tysklands verdenscupseier i 2014, har bestemt seg for å trekke seg fra rollen på landslaget. Neuers avgang fra landslaget markerer slutten på en epoke, hvor hans opptreden i forskjellige billige fotballdrakter viste frem hans legendariske status på den internasjonale scenen.

    Til tross for tidligere spekulasjoner om at Neuer kan fortsette sin internasjonale karriere med et øye på verdensmesterskapet i 2026, har han valgt å avslutte sin periode med umiddelbar virkning. Dette markerer slutten på en fornem 15-års periode der Neuer ikke bare utmerket seg som målvakt, men også redefinerte rollen med sin innovative tilnærming. Gjennom sin strålende karriere tok Manuel Neuer på seg Tyskland drakter med stolthet, og ble et symbol på fortreffelighet og innovasjon innen målvakt.

    Neuer debuterte for Tyskland i 2009 og akkumulerte 124 landskamper i løpet av sin internasjonale karriere. Han deltok i fire verdensmesterskap og fire europamesterskap, hvor hans siste opptreden var et 2-1-nederlag på ekstra tid mot Spania i kvartfinalen i Euro 2024, holdt i Tyskland. Hans avgang avslutter et betydelig kapittel i historien til det tyske landslaget, og gjenspeiler hans dype innvirkning på sporten.

    I et dyptfølt Instagram-innlegg delte Neuer sin beslutning om å trekke seg, og erkjente vanskeligheten med valget og reflekterte over sin omfattende karriere med landslaget. Hans arv, preget av hans banebrytende bidrag til målvaktsarbeid, vil tjene som en varig inspirasjonskilde for fremtidige generasjoner.

    Neuers pensjonisttilværelse kommer kort tid etter at Ilkay Gündogan, som var kaptein for laget under EM 2024, også annonserte sin avgang fra internasjonal fotball. Gündogan siterte utmattelse og kravene fra klubben hans og internasjonale forpliktelser som grunner for avgjørelsen. Når Neuer går bort fra den nasjonale scenen, fortsetter han å fokusere på klubbkarrieren med Bayern München, hvor han har hatt betydelig suksess, inkludert 11 Bundesliga-titler, to Champions League-trofeer og to seire i klubb-VM. Bayern Münchens neste kamp er mot Wolfsburg når de starter ligakampanjen.

    Verwante Tags

    billige fotballdrakter Tyskland drakter

    Reacties

    Note: HTML is not translated!