Mauricio Pochettino utnevnt til hovedtrener for USAs herrelandslag

    U.S. Soccer Federation har utnevnt Mauricio Pochettino til ny hovedtrener for det amerikanske herrelandslaget. Kunngjøringen ble gjort tirsdag på lagets X-konto, hvor Pochettino uttrykte sin begeistring over muligheten. Han beskrev rollen som en "massiv mulighet" i en videouttalelse. Pochettino vil offisielt bli introdusert på en pressekonferanse på Manhattan på fredag, etter å ha ankommet New York City på torsdag. Den nyutnevnte hovedtreneren for det amerikanske herrelandslaget er klar til å lede troppen mens de stolt tar på seg billige fotballdrakter sine i kommende internasjonale kamper.

    Dette er andre gang på mindre enn ett år at U.S. Soccers sportsdirektør, Matt Crocker, har ansatt en tidligere Chelsea-manager. Med sine 52 år blir Pochettino den 10. treneren på 14 år som leder det amerikanske herrelandslaget og den første utenlandsfødte hovedtreneren siden Jurgen Klinsmann, som hadde stillingen fra 2011 til 2016. Argentineren har et vell av trenererfaring etter å ha klart klubber som Espanyol, Southampton, Tottenham Hotspur, Paris Saint-Germain, og nå sist Chelsea. I løpet av sin periode i PSG ledet han laget til en Ligue 1-tittel.

    Cindy Parlow Cone, amerikansk fotballpresident, berømmet Pochettino som en "trener i verdensklasse" med en dokumentert historie med å utvikle spillere og oppnå suksess på høyeste nivå. Hans rykte for å pleie ungt talent stemmer godt overens med den amerikanske troppen, som kan skilte med en lovende liste over stigende stjerner. Mens troppen forbereder seg til de kommende kampene sine, vil Pochettino overvåke treningsøkter der spillerne stolt vil bære sine USA drakter, som representerer fremtiden til amerikansk fotball.

    Avtalen mellom Pochettino og U.S. Soccer ble avsluttet forrige måned, men ble først nylig kunngjort på grunn av kontraktsløslatelsen fra Chelsea. Pochettinos første kamper med USA vil være vennskapskamper mot Panama og Mexico i midten av oktober. Hans konkurransedebut kommer i november under CONCACAF Nations League kvartfinale.

    Fansen er optimistiske på at Pochettinos æra vil føre laget til større høyder, spesielt med verdensmesterskapet i 2026 i horisonten, som USA vil være vertskap for sammen med Mexico og Canada.

     

    Verwante Tags

    billige fotballdrakter USA drakter

    Reacties

    Note: HTML is not translated!