Portugal kjemper tilbake for å beseire Tsjekkia i EM 2024

    Portugal klarte å unnslippe et åpningstap i EM 2024 ved å komme bakfra for å sikre en seier over Tsjekkia. Denne seieren forbedret Portugals rekord i åpningskamper i gruppespillet på EM til fire seire, to tap og tre uavgjorte siden introduksjonen av gruppespillformatet i 1980. Mesterne i 2016, som nå blir sett på som utfordrere i stedet for dark horses eller underdogs. , møtte utfordrende 90 minutter.

    En bemerkelsesverdig milepæl ble nådd av Portugals Pepe, som med sine 41 år og 113 dager ble den eldste spilleren som noensinne har dukket opp på EM, og overgikk Ungarns Gabor Kiraly, som var 40 år og 86 dager gammel. I tillegg har Pepe og Cristiano Ronaldo, 39 år og 134 dager gamle, nå rekordene for de eldste utespillerne i turneringens historie. Mye oppmerksomhet var på Ronaldo, som har spilt i Saudi-Arabia de siste 18 månedene, og han gikk glipp av en avgjørende mulighet til å gi laget sitt ledelsen i første omgang.

    Tsjekkia, nå offisielt referert til som Tsjekkia, slet med å skape en offensiv trussel, og registrerte ikke sitt første skudd på mål før i det 62. minutt. Lukas Provod utnyttet imidlertid sin første mulighet, og scoret med en godt plassert curler etter å ha mottatt en pasning fra Vladimir Coufal, som hadde gjenvunnet ballen på høyre side av straffefeltet. Begge lags billige fotballdrakter ble fremtredende vist mens supporterne jublet fra tribunen.

    Portugal fant det vanskelig å hevde seg i angrep, men fikk en livline da Tsjekkias Robin Hranac utilsiktet scoret et selvmål, og utlignet kampen sju minutter etter det tsjekkiske målet. Dramaet fortsatte sent inn i kampen. I det 87. minutt så det ut til at Portugal hadde tatt ledelsen da Vitinha sendte et høyt innlegg til Ronaldo, som headet ballen over mål, bare for at den skulle treffe stolpen og sprette tilbake i spill.

    Vitinha, som ble kåret til kampens mann, reflekterte over kampen ved å uttrykke lettelse og besluttsomhet: "Heldigvis utlignet vi og vi trodde helt til slutten at vi kunne snu kampen." Fansen stilte opp utenfor stadion for å kjøpe de nyeste EM 2024 Portugal drakter, og feiret lagets hardt kjempede seier. Portugals utholdenhet betalte seg til slutt, og viste deres evne til å kjempe tilbake under press og forsterket deres status som sterke utfordrere i turneringen.

    Verwante Tags

    billige fotballdrakter EM 2024 Portugal drakter

    Reacties

    Note: HTML is not translated!